divendres, 17 d’octubre de 2014

LA VARICEL·LA DE L'AGNÈS

A bedtime story / Un cuento antes de dormir (ilustración de Natalie Chi Mei Tse)
(ilustración de Natalie Chi Mei Tse)
Aquell matí l’Agnès s’havia llevat amb unes dècimes de febre. No era gran cosa, però la mare, que era molt previsora, va decidir que el millor era que no anés a l’escola fins a veure si la febre pujava més. Al cap d’un parell d’hores, la febrada de la nena era prou alarmant com per a cridar al metge. El diagnòstic no es va fer esperar, i abans que el doctor arribes, vàrem aparèixer unes faves d’allò més aclaridores. La mare de l’Agnès li va dir que el que tenia era la varicel·la. I al metge ho va corroborar quan va arribar.

divendres, 10 d’octubre de 2014

MILLORS AMICS


En Jofre i en Quisso són inseparables d’ençà que el nen va néixer. Ja quan era un infant de bressol el Quisso vetllava el son del petit.
A mesura que en Jofre va anar creixent en Quisso va gaudir més amb les estones de joc que compartien. El que més els hi agradava a tots dos era sortir a córrer pel bosc. En Quisso era un caçador de fulles molt expert, fulla que voleiava pel vent, fulla que el gosset perseguia corrent com un esperitat. És per això que l’estació que més agradava als dos amics era la tardor.
Cada tarda, en sortir d’escola, en Jofre agafava la seva bicicleta vermella —la més xula de tot el poble— i seguit per en Quisso, s’endinsava al bosc a la caça de la fulla voladora. I així passaven l’estona fins que la mare d’en Jofre els cridava per sopar. Moment en el que començaven una carrera per veure qui arribaria abans a casa. Per molt ràpid que en Jofre pelades, en Quisso sempre arribava primer, i és que si alguna cosa l’hi agradava més quer perseguir fulles, era menjar!!! Per això en Jofre sempre se’n reia del seu amic i l’hi deia:
 —Quisso, ets un gos golafre. Un dia la panxa et tocarà a terra i ja no podràs perseguir més fulles.
El gosset s’estirava panxa enlaire esperant que en Jofre l’amanyagues, cosa que poc l’hi acostava aconseguir. El millor amic d’en Jofre era en Quisso, per molt que amb ell no pogués jugar a la vídeo consola com feia amb en Ferran, el seu segon millor amic.